Atstādināts Rīgas mērs Nils Ušakovs

Arhīva foto

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP) izdevis rīkojumu par Nila Ušakova (S) atstādināšanu no Rīgas domes priekšsēdētāja amata pienākumu pildīšanas, liecina informācija oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”.

Pūces rīkojumā uzskaitīti vairāki Ušakova kā Rīgas mēra un kā pašvaldības SIA “Rīgas satiksme” kapitāla daļu turētāja pārstāvja izdarīti pārkāpumi.

Piemēram, sagatavojot pārskatu par Rīgas pilsētas pašvaldības 2017. gada budžeta izpildi, attiecībā uz “Rīgas satiksmes” finanšu datiem esot nepareizi iegrāmatoti 18,43 miljoni eiro. Rezultātā līdzekļi neesot izlietoti saskaņā ar pašvaldības konsolidētajā kopbudžetā paredzēto mērķi.

Saistībā ar šo gadījumu Ušakovs esot pārkāpis vairākas Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likuma, Publiskas personas finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanas likuma, likuma “Par grāmatvedību”, Likuma par budžetu un finanšu vadību, kā arī likuma “Par pašvaldību budžetiem” normas.

Pūce rīkojumā norādījis arī uz to, ka Ušakovam bija pienākums Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai izsniegt “Ernst & Young Baltic” ziņojuma par “Rīgas satiksmi” kopiju, bet Ušakovs to nedarīja.

“Tāpat arī domes priekšsēdētājam Nilam Ušakovam ir pienākums patstāvīgi izvērtēt bijušo valdes locekļu atbildību, nevis norobežoties no šā pienākuma izpildes, uzdodot to veikt pašreizējai “Rīgas satiksmes” valdei,” teikts ministra rīkojumā.

Karjeru Ušakovs sāka 1998.gadā Krievijas telekanālā “NTV” kā Baltijas nodaļas producents. Žurnālistikā Ušakovs darbojās līdz 2006.gadam, kad viņš tika ievēlēts 9.Saeimā no SC saraksta.

Šopavasar Ušakovs plāno kandidēt Eiropas Parlamenta vēlēšanās.

Pievienot komentāru